Els serveis

La biblioteca ofereix accés al coneixement, a la informació i a les obres de la imaginació mitjançant una sèrie de recursos i serveis als quals tenen el mateix accés tots els membres de la comunitat, sense distinció de raça, nacionalitat, edat, sexe, religió, llengua, discapacitat,situació econòmica i laboral, i nivell cultural.


Quins objectius té

El principal objectiu de la biblioteca pública és oferir recursos i serveis en mitjans diversos per atendre les necessitats de les persones i els grups pel que fa a educació, informació i desenvolupament personal, incloent-hi l’esbarjo i el lleure. Exerceix una funció important en el desenvolupament i manteniment d’una societat democràtica per tal com facilita l’accés a un ampli i variat ventall de coneixements, idees i opinions.

 

Que pots trobar a la Biblioteca Colldegria

La Biblioteca disposa d’un fons complex i variat. Podeu trobar-hi 11.534 documents impresos, alguns en estat de préstec i altres de consulta a la sala, unes 30 revistes, les quals rebem mensualment o setmanals, i un total de 547 documents en format digital. El fons, s’estructura d’una forma concreta. En els últims anys, hem creat una seria de racons temàtics, els quals faciliten la localització dels documents: Racó del viatger, el racó dels pares i les mares, el racó de la cuina o el racó de la salut.

 

Quins serveis presta

Atenció al lector. La persona responsable de la Biblioteca resoldrà les vostres consultes, facilitant-vos els documents demanats o orientant-vos a la secció més adient perquè pugeu trobar-los.

Servei de préstec. Per accedir aquest servei, cal tenir el carnet de la Biblioteca. Documents disponibles en préstec: revistes, llibres, cd’s i vídeos infantils. Durada del préstec:

  • llibres (21 dies)
  • Revistes i fons electrònic (14 dies)
  • Audiovisuals (15 dies)

Accés a les noves tecnologies. Disposem de 6 pc’s amb accés a internet. Aquest servei va dirigit als usuaris de la Biblioteca, els quals, poden gaudir de mitja hora extensible a una, de connexió a la xarxa. Per accedir aquest servei hi ha una normativa específica, es facilitarà el moment d’usar el servei.

Fons de col·lecció local. La Biblioteca recull i engloba en una col·lecció totes les publicacions d’autors locals o de temàticalocal igual que dur a terme un recull de premsa. La majoria dels documents d’aquest fons son de consulta a la sala.

Préstec interbibliotecari. La nostra bibliotecari disposa de servei de préstec interbibliotecari. Mitjançant una xarxa entre les diferents Biblioteques de Catalunya es poden demanar documents que no es tenen al fons. Aquest servei pot haver-se de pagar per les despeses del transport.

 

Les activitats que s’organitzen

El foment de la lectura i la dinamització de la Biblioteca és molt important. Durant tot l’any es fan diferents activitats per fomentar el gust a la lectura. Pels més petits, podríem destacar: l’hora del conte, tallers temàtics, concursos literaris o de punts de llibre…pel que fa al públic adult, destaca: nits literàries temàtiques, sessió de contes, publicació de guies de lectura…

La Guia de serveis